Vstop / SCCA-Ljubljana / Evrokultura info@artservis.org
   
O ARTSERVISU OKROŽNICA OBVESTILA POVEZAVE FORUM PRIROČNIK BAZA MOBILNOST RSS ENGLISH
Napredno iskanje


Nasveti za: samozaposlene, zavode, društva ...
Primeri: pogodb, računov...

Arhiv anket

na vaši strani!

na Artservisu.

Opozorilo

Lokev, Slovenija
Datum dogodka: 2012
 
Festival Lokvice
Festival Lokvice 2012
 
natečaj za naj fotomontažo »Lokev ima vizijo«
www.facebook.com/notes/festival-lokvice
 

V okviru »Festivala Lokvice 2012« vas vabimo na natečaj za naj fotomontažo »Lokev ima vizijo.«  Fotografi, arhitekti, filozofi in umetniki, skratka vabljeni VSI tisti, ki IMATE IDEJO, kako bi se Lokev lahko razvijala. Z domišljijo se sprehodite skozi Lokev, nekoliko premislite, postavite čisto nov pogled na Lokev in predstavite vašo IDEJO. Nekaj takšnih poskusov lahko najdete na našem zidu.

Kako sodelovati? Vsak sodelujoč pošlje največ tri fotomontaže, ki predstavljajo konsistentno zgodbo njegove IDEJE o kraju Lokev. Fotomontaže lahko pričnete pošiljati od danes, 6. maja 2012, naprej do srede, 20. junija 2012, na spodnji e-mail naslov. Najboljše predloge bo mednarodna komisija nagradila in predstavila na projekciji, ki bo potekala v okviru »Festivala lokvice 2012,« 23. junija in 24. julija, v vaškem jedru v Lokvi. Več o tem, kdo bo v komisiji in kaj bodo vsebovale glavne nagrade, kmalu.

Izhodišča in navdih za vaše fotomontaže: Lokev je kraj, včasih največja slovenska vas, na večnem prepihu. Lokev med Trstom in Dunajem, med Lipico in Škocjanskimi jamami. Včeraj, danes, jutri na razpotju idej, ideologij, želja po napredku, sodobnem življenju, razvoju in hkrati konservativni drži samozadostnosti na drugi strani.

Z vsako našo mislijo in posegom se naš bivanjski prostor spreminja. Spreminja se mentalno in spreminja se fizično. Včasih nepremišljenoi, redko pa z dobro premišljeno idejo, ki zasleduje misel, sodobnega razvoja.

Prav zato potrebuje Lokev nenehno preverjanje IDEJ, ki so vpete v zgodovinski kontekst, realno sedanjost in futuristično prihodnost.

V naši viziji se Lokev ukvarja z enako intenzivnostjo s preteklostjo in prihodnostjo - le tako lahko oblikuje konstruktivno in tu-zemeljsko sedanjost. Ne ustraši se preverjenih zgodovinskih dejstev in tudi ne nadrealističnih idej.

Vaša fotomontaža naj bo rezultat IDEJE o novih arhitekturah, novih, drugačnih dogodkih, predrugačeni  krajini, novih povezavah, novih dialogih in novih pogledih na Lokev.

Kriteriji ocenjevanja:

-izvirnost zgodbe fotomontaže  (pripovednost, jasnost ideje, sporočilnost)

-likovna dovršenost (kompozicija, kontrasti, barve)

-kadriranje

-tehnična dovršenost

 
Rok prijave: 20/06/12
 
Kontakt:
info@lokvice.si
Vir podatka:  Festival Lokvice

Opozorilo

NOVO V BAZI
zadnja sprememba
13/12/13

Vse novosti v bazi v zadnjem letu