Artservis
Umetnik na službenem potovanju
Povezave - spletne publikacije
 
 
Guide to funding opportunities for cultural journalists in Europe - Vodič po možnostih financiranja za kulturne novinarje v EU

Spletna publikacija On the Move je namenjena piscem na področju umetnosti, kritikom, teoretikom, kulturnim novinarjem, raziskovalcem in odločevalcem za mobilnost.

Move on! Mobility for beginners

Move on! Mobility for beginners (Premakni se! Mobilnost za začetnike) je raziskovalni dosje mreže On the Move, ki je novembra 2012 izšel s podporo fundacije Hippocrène. Napisali in uredili sta ga Elena Di Federico and Marie Le Sourd (On the Move) s sodelovanjem Marie Fol (Trans Artists).

Mobility Funding Guides; Funding Opportunities for International Cultural Exchange in Asia

Azijsko-evropejska fundacija (The Asia-Europe Foundation ASEF) je izdala kompilacijo Mobility Funding Guides; Funding Opportunities for International Cultural Exchange in Asia. Sestavlja jo 20 vodičev za mednarodno kulturno izmenjavo v Aziji. 

Retooling Residencies
Knjiga, ki omogoča bližnji pogled na mobilnost metnikov, kustosov in drugih profesionalcev v kulturi.
Spletni priročnik delavnic On-AiR
Spletni priročnik organizacije On-AiR, ki vodi delavnice za umetnike o umetniških rezidencah in drugih programih mobilnosti.
Vodnik financiranja za mednarodno mobilnost umetnikov in strokovnjakov na področju kulture v Evropi
Spletni vodič objavlja javne in zasebne vire financiranja za mobilnost umetnikov in strokovnjakov na področju kulture v 35 evropskih državah. Publikacija vključuje približno 750 programov mobilnosti, ki jih izvaja skoraj 500 različnih organizacij.
Julie´s Bicycle - Zeleni vodnik za mobilnost za uprizoritvene umetnosti
Navodila za mobilnost, ki upošteva okoljsko trajnost za uprizoritvene umetnosti je nova publikacija On-the-Move (Maj 2011), ki ponuja praktična priporočila za strokovnjake iz sfere uprizoritvenih umetnosti, študije primerov ter različne vire informacij.
 
Prijavi se na okrožnico Artservisa:
 
 
Zadnja objava, tema:
International Winter School of Physical Theatre February 19 - 24, 2018 Retzhof Castle ...
 
RSS  Twitter 
 
Artservis | SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana | Pogoji uporabe