Vstop / SCCA-Ljubljana / Evrokultura info@artservis.org
   
O ARTSERVISU OKROŽNICA OBVESTILA POVEZAVE FORUM PRIROČNIK BAZA MOBILNOST RSS ENGLISH
Napredno iskanje


Nasveti za: samozaposlene, zavode, društva ...
Primeri: pogodb, računov...

Arhiv anket

na vaši strani!

na Artservisu.

Opozorilo

Obvestilo

Kultura 2000 v Ljubljani in Kopru (30/6/04)
Predstavitve programa in podrobnosti v zvezi z razpisom za leto 2005, ki je izšel 6. julija!

KULTURA 2000 je program Evropske unije, namenjen krepitvi sodelovanja med evropskimi kulturnimi izvajalci. Program sofinancira mednarodne projekte z različnih kulturno-umetniških področij (uprizoritvene in vizualne umetnosti, literatura, kulturna dediščina).
Slovenija je postala polnopravna članica programa 1. januarja 2002 in domači kulturni izvajalci bodo letos lahko že tretjič sodelovali na letnem razpisu s svojimi projekti. Predvidoma bo razpis za leto 2005 objavljen do konca julija ali v avgustu, zaključil pa se bo jeseni, najverjetneje oktobra. Za razliko od preteklih let razpis 2005 ne bo posebej izpostavil nobenega izmed razpisnih področij.

PREDSTAVITEV V LJUBLJANI
V SODELOVANJU S CENTROM EVROPA

v sredo, 7. julija 2004, ob 11. uri, v okviru rednih Evropskih sred v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Poleg programa bodo gostje predstavili tudi delo v Upravnem odboru in strokovni komisiji Kulture 2000 in uspešne domače projekte.

PROGRAM (11.00 > 13.00)

1. Kultura 2000 in razpis 2005
Mateja Lazar, vodja Kulturne stične točke v Sloveniji (Zavod SCCA-Ljubljana), bo predstavila program in osnutek petega letnega razpisa, namenjenega projektom, ki se bodo pričeli v letu 2005.

2. Delo v Upravnem odboru
Vesna Jurca Tadel, vodja Službe za mednarodno kulturno sodelovanje (Ministrstvo za kulturo) bo predstavila pristojnosti in delo članov Upravnega odbora Kulture 2000, ki ga sestavljajo predstavniki Ministrstev za kulturo vseh držav, ki v programu sodelujejo.

3. Delo v strokovni komisiji
Irena Štaudohar, dramaturginja in publicistka, je bila povabljena k sodelovanju v strokovni komisiji, ki je v okviru razpisa za leto 2003 ocenjevala projekte s področja uprizoritvenih umetnosti.

4. Uspešni projekti
- VIRTUALNO SRCE SREDNJE EVROPE
V okviru razpisa za leto 2003 je uspešno sodelovala Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in sicer s projektom Virtual Heart of Central Europe. Projekt multimedijskih predstavitev kulturnih znamenitosti Prage, Bratislave, Gradca in Maribora, ki je nastal v okviru Laboratorija za geometrijsko modeliranje in algoritme multimedijev, bosta predstavila prof. dr. Borut Žalik in dr. Sebastian Krivograd.
- MEDNARODNI FESTIVAL DNEVI POEZIJE IN VINA in PREVODNI PROJEKTI
Študentska založba je bila uspešna že na dveh razpisih: v letu 2003 je Kultura 2000 podprla mednarodni pesniški festival v Medani, na zadnjem razpisu pa je bila založba uspešna z dvema prevodnima projektoma na področju evropske humanistike in leposlovja. Projekte in izkušnje pri kandidiranju za evropska sredstva bodo predstavili Miran Babič, Aleš Šteger in Branka Vidergar.

PREDSTAVITEV V KOPRU
V SODELOVANJU Z EURO INFO CENTROM KOPER

v četrtek, 8. julija 2004 ob 10. uri
na Garibaldijevi 1 (predavalnica v pritličju) v Kopru

Poleg programa bodo gostje predstavili tudi dva uspešna projekta, v katerih sodelujejo slovenski soorganizatorji.

PROGRAM (10.00 > 11.30)

1. Kultura 2000 in razpis 2005
Mateja Lazar, vodja Kulturne stične točke v Sloveniji (Zavod SCCA-Ljubljana), bo predstavila program in osnutek petega letnega razpisa, namenjenega projektom, ki se bodo pričeli v letu 2005.

2. Predstavitev dveh uspešnih projektov
- VENICE EASTERN GATE (Benetke, vzhodna vrata)
Neva Zajc, Društvo Primorski poletni festival
Projekt italijanskega prijavitelja (Provincia di Trieste) vključuje kar tri slovenske soorganizatorje: Društvo primorski poletni festival, Kulturno društvo B-51 in SNG Nova Gorica. Vsak od sodelujočih se je udeležil mednarodnih projektov in sodeloval s prispevki, ki segajo od gledališča do plesa, od glasbe do folklore, od poezije in vizualnih umetnosti do umetniških delavnic. V okviru programov, ki jih je oblikoval vsak soorganizator, je bila ena sekcija posvečena projektu Benetke, vzhodna vrata, katerega rdeča nit se vleče skozi ozemlja, kjer je nekoč vladala Beneška republika, od Benetk do Balkana in Cipra.
- FROM UNDERWATER TO PUBLIC ATTENTION (Iz vode pred oči javnosti)
Peter Čerče, Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper Spomeniki podvodne kulturne dediščine po svetu so praviloma zelo ogroženi, zaradi tehnološke in finančne zahtevnosti ustreznih posegov pa so le redki ustrezno raziskani in še redkeje predstavljeni javnosti. Namen projekta, ki vključuje raziskave in nove tehnološke koncepte za vizualizacijo podvodne kulturne dediščine, je združiti moči in znanje strokovnjakov iz petih udeleženih držav (AT, DE, SI, IT, HR), izmenjati izkušnje in praktična znanja ter poskrbeti za osveščanje javnosti o podvodni kulturni dediščini in problematiki ter novimi možnostmi povezani z raziskavami in prezentacijo le te.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite (ccp@scca-ljubljana.si) do 6. julija (Ljubljana) oz. do 7. julija (Koper)!
Prijave so obvezne, saj bomo le tako lahko zagotovili infomativno gradivo za vse udeležence.

Informacije:
LJUBLJANA in KOPER
Kulturna stična točka v Sloveniji (Mateja Lazar)
Zavod SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, Ljubljana
Tel.: (01) 431-83-85
Fax: (01) 430-06-29
www.scca-ljubljana.si


NOVO V BAZI (zadnjih 10 novosti)
zadnja sprememba
13/12/13

Evropska komisija / European Comission / Ustvarjalna Evropa / Objavljeni prvi razpisi v okviru programa EU Rok prijave: 05/03/14, 12/03/14, 19/03/14 več
 
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona / European Prize for Urban Public Space 2014 / CALL FOR ENTRIES Rok prijave: 23/01/14 at 12 p.m - registration date več
 
CCA ŁAŹNIA 2  / Residence Programme 2014 / OPEN-CALL FOR 2 ARTISTS Rok prijave: 26/01/14 več
 
EDITH-RUSS-HAUS FOR MEDIA ART / Media Art Grants 2014 / Call for submissions of international artists up to the age of 35 Rok prijave: 16/02/14 več
 
Media Art Centre / International Video Art Festival Now&After / Call for entries Rok prijave: 15/01/14 več
 
The Museum of Contemporary Art Chicago (MCA) / Marjorie Susman Curatorial Fellowship / for an exceptional graduate-level candidate Rok prijave: 31/01/14 več
 
Emzin zavod za kreativno produkcijo / Fotografija leta 2014 / vabilo k prijavam na natečaj Rok prijave: 14/01/14 več
 
Deutsches Filminstitut / goEast – Festival of Central and Eastern European Film / FEATURE AND DOCUMENTARY FILM COMPETION, EXPERIMENTAL FILM AND VIDEO ART COMPETITION Rok prijave: 31/12/13 - feature and documentary, 31/01/14 - experimental and video več
 
Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU / SPAJALICA # 2´ / JAVNI POZIV Rok prijave: 09/12/13 več
 
Liburnija-film / 44. KRAF - short film festival / Open call for feature, documentary, experimental, animation or a music video Rok prijave: 27/11/13 več
 
Zadnjih 100 novosti