Vstop / SCCA-Ljubljana / Evrokultura info@artservis.org
   
O ARTSERVISU OKROŽNICA OBVESTILA POVEZAVE FORUM PRIROČNIK BAZA MOBILNOST RSS ENGLISH
Napredno iskanje


Nasveti za: samozaposlene, zavode, društva ...
Primeri: pogodb, računov...

Arhiv anket

na vaši strani!

na Artservisu.

Opozorilo

Obvestilo

Predstavitev programov (11/4/012)
EU Kultura, Evropa za državljane in Mladi v akciji v Velenju

Vabimo vas, da se nam pridružite v Velenju na predstavitvi programov EU za sofinanciranje projektov s področja kulture, mladih in aktivnega državljanstva. Predstavniki informacijskih pisarn oz. nacionalnih agencij bodo podali osnovne informacije o programih, uspešni prijavitelji pa bodo predstavili pot od projektne ideje, priprave prijavnice do izvedbe projekta.

Program Kultura, ki nudi različne vrste podpor za področje kulture in umetnosti, bo predstavila vodja Kulturne stične točke, Mateja Lazar. Največ pozornosti bo namenjeno predstavitvi razpisov za podporo mednarodnim projektom sodelovanja, kjer so slovenske organizacije v samem vrhu po uspešnosti črpanja evropskih sredstev.
Svojo zgodbo o uspehu v okviru programa Kultura bo predstavil Matjaž Farič, direktor Zavoda Flota, ki je podporo za projekte sodelovanja uspel pridobiti že dvakrat. Aktualni projekt se bo začel izvajati junija 2012 in nosi naslov Beyond Front@: Povezovanje novih območij. Gre za dvoletni projekt s področja sodobnega plesa, ki bo povezal partnerje iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Velike Britanije, Grčije, Srbije, Slovaške, Italije in Portugalske.

Program Mladi v akciji omogoča finančno podporo projektom neformalnega učenja in mobilnosti mladih, ki prispevajo k ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine. Program bo predstavila Elizabeta Lakosil iz Zavoda Movit, ki je nacionalna agencija programa Mladi v akciji.
Na razpisih programa MvA lahko sodelujejo tudi organizacije s področja kulture in umetnosti, kot primer dobre prakse pa bo predstavljen projekt mladih za demokracijo Tvoje delanje šteje. Lara Žmaher, direktorica Mladinskega centra Šentjur bo predstavila, kako so skupaj s partnerji iz Švedske dokazali, da je tudi politika lahko zabavna in privlačna. Skupaj z mladimi so oblikovali program oz. aktivnosti, ob katerih bi se bili pripravljeni učiti z zanimanjem in zabavo ter tako preko iger, kviza in drugih aktivnosti spoznavali demokracijo ter delovanje občinske in državne uprave.

V okviru Zavoda Movit deluje tudi informacijska pisarna za program Evropa za državljane, ki ga bo predstavil Dejan Hribar. Program je namenjen aktivnemu državljanstvu in udeležbi prebivalcev lokalnih skupnosti in organizacij civilne družbe v procesu evropskega povezovanja.
Kot primer dobre prakse bo Anja Zagomilšek predstavila projekt društva paraplegikov JZ Štajerske. Projekt New Road Safety Policies for Young and Future Drivers spodbuja sodelovanje med različnimi etničnimi, kulturnimi in socialnimi skupinami, ki dokazujejo, da nas kljub različnosti lahko družijo skupni cilji, v tem primeru večja varnost v cestnem prometu.

Poleg treh programov EU bo predstavljen tudi Infoservis Eurodesk, brezplačni infoservis Evropske komisije, namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo.

Informativni dan bo potekal od 10. do 13. ure v Dvorani Centra Nova (Šaleška ulica 21) v Velenju.
Natančen program je na voljo tukaj.

Predstavitev je namenjena predstavnikom občin in mladinskih organizacij, javnih in nevladnih organizacij, ki delajo v različnih kulturnih sektorjih ali na področju evropskega državljanstva ter ostali zainteresirani javnosti in medijem.

Prijave: Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar prosimo, da svojo udeležbo na dogodku sporočite na info@ezd.si do torka, 17. aprila 2012.

Dodatne informacije:
Kulturna stična točka v Sloveniji
Mateja Lazar
T: (01) 4318385
E: ccp@scca-ljubljana.si


NOVO V BAZI (zadnjih 10 novosti)
zadnja sprememba
13/12/13

Evropska komisija / European Comission / Ustvarjalna Evropa / Objavljeni prvi razpisi v okviru programa EU Rok prijave: 05/03/14, 12/03/14, 19/03/14 več
 
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona / European Prize for Urban Public Space 2014 / CALL FOR ENTRIES Rok prijave: 23/01/14 at 12 p.m - registration date več
 
CCA ŁAŹNIA 2  / Residence Programme 2014 / OPEN-CALL FOR 2 ARTISTS Rok prijave: 26/01/14 več
 
EDITH-RUSS-HAUS FOR MEDIA ART / Media Art Grants 2014 / Call for submissions of international artists up to the age of 35 Rok prijave: 16/02/14 več
 
Media Art Centre / International Video Art Festival Now&After / Call for entries Rok prijave: 15/01/14 več
 
The Museum of Contemporary Art Chicago (MCA) / Marjorie Susman Curatorial Fellowship / for an exceptional graduate-level candidate Rok prijave: 31/01/14 več
 
Emzin zavod za kreativno produkcijo / Fotografija leta 2014 / vabilo k prijavam na natečaj Rok prijave: 14/01/14 več
 
Deutsches Filminstitut / goEast – Festival of Central and Eastern European Film / FEATURE AND DOCUMENTARY FILM COMPETION, EXPERIMENTAL FILM AND VIDEO ART COMPETITION Rok prijave: 31/12/13 - feature and documentary, 31/01/14 - experimental and video več
 
Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU / SPAJALICA # 2´ / JAVNI POZIV Rok prijave: 09/12/13 več
 
Liburnija-film / 44. KRAF - short film festival / Open call for feature, documentary, experimental, animation or a music video Rok prijave: 27/11/13 več
 
Zadnjih 100 novosti