Ljubljana, Slovenija
Datum dogodka: 2012 -
 
Galerija Kapelica
Priložnost za delo
 
poziv k prijavam
www.kapelica.org
 

V Galeriji Kapelica smo začeli s prvimi koraki izvajanja projekta ‘Knowledge Incubation in Innovation and Creation for Science’ (KiiCS), ki je namenjen senzibiliziranju mladostnikov za poklice v znanosti. V Kapelici bomo to počeli na način, ki mladostnike opremlja s spoznavanjem nekonvencionalnih tolmačenj in uporabo materialov, orodij in postopkov s področja biotehnologij ter jih s tem opozarjali na širši, etični kontekst znanosti o živih sistemih (Life Science) v sodobni družbi. Projekt, ki ga koordinira evropska mreža muzejev znanosti ECSITE, izvajamo v konzorciju z devetimi partnerji iz devetih držav:  IDIS - Fondazione dell Scienza, Napoli; Arts Catalyst, London; Science Gallery, Dublin; Waag Society, Amsterdam; Copernicus Science Centre, Warsaw; TILLT, Goteborg; Science Communication Observatory - Pompeu Fabra Unicersity, Barcelona in Centre de Culture Scientifique, Technique et Industrielle (CCSTI), Grenoble. Projekt poteka od 1.2.2012 do 1.2.2015.

Analogno programskim smernicam Galerije Kapelica smo na razpis za Švicarski prispevek prijavili projekt bio-laboratorija, v katerem bi ciljno izvajali predavanja, delavnice in razstave, posvečenim eni najbolj aktualnih tem sodobnega sveta, biotehnologiji. To hitro razvijajoče se področje človeške dejavnosti bo z roko v roki z nanotehnologijami radikalno spreminjalo naš jutri in zato je nove družbene paradigme, ki zaenkrat še komaj zaznavno vznikajo v našo realnost, potrebno reflektirati s kar se da  lucidnimi, kreativnimi in inovativnimi postopki. Partner pri projektu je švicarsko društvo HACKTERIA, ki združuje vrsto mednarodno aktivnih umetnikov in znanstvenikov s področja nano in biotehnologij. Projekt poteka od 1.9.2012 do 1.9.2013.

Administriranje projektov bo potekalo v strokovnem in ambicioznem delovnem okolju, kjer ljudje, ki sodelujemo pri projektih Galerije Kapelica, kljub sproščenemu vzdušju, gojimo visoke profesionalne standarde. Naše ambicije so, da nova sodelavka ali sodelavec stopi v ožji krog ustvarjalcev Kapeličinega programa in da s svojo ekspertnostjo soustvarja možnosti za pridobivanja sredstev tudi iz drugih evropskih razpisov. Zaenkrat so administratorske obveznosti predvidene za polovični delovni čas, vendar so naše želje po takem kadru, ki bi skrbel za toliko sredstev iz evropskih skladov, da bi postal naš polnozaposleni sodelavec oz. sodelavka.

Prijave s svojim motivacijskim pismom in kratkim kurikulumom pošljite na naslov do vključno 5. julija 2012.

 
Rok prijave: 25/07/12
 
Kontakt:
Galerija Kapelica
Kersnikova 4
1000 Ljubljana
Slovenija
tel: 014380302
gallery@kapelica.org
www.kapelica.org
Vir podatka: Galerija Kapelica


Opozorilo